Wednesday, 3 December 2014

What did people eat in ancient China?



Speaking of archaeological discoveriespeople usually associate them with historical sitesancient tombs and unearthed cultural relicsSeldom do people link them with food.
"Some food remains have also been found in the archaeological digsSuch discoveries turnout to be very importantbecause they can rewrite the history of food that we knew," WanRenxiangan expert with Institute of Archeology at the Chinese Academy of SocialSciences told Shenyang Evening News.
Chinese food culture has a very long historyWhen a documentary on Chinese foodTasting Chinawas first shown on TV in 2012, it was a hit in the countryThe followingdiscoveries show that the pursuit of good taste began earlysince ancient timesand alsoproves that the foodiesor "chihuo", in Chineseare not unique to our time.
Culture Insider: What did people eat in ancient China?
These noodles were discovered by archeologists at Lajia historical site in Minhe county ofNorthwest China's Qinghai province in 2002. Through researcharcheologists concludedthat the ingredients in the noodles were a mixture of millets ("shuin Chineseand theycan be traced back 4,000 yearsmaking them the earliest known noodles
Culture Insider: What did people eat in ancient China?










This terrine with eggs inside was unearthed in an ancient tomb from the Western ZhouDynasty (1046-771BC), with a history of more than 2,800 yearsThe eggs are the earliestever discovered in China and are petrified
What did people eat in ancient China?










The earliest Chinese dumplings were unearthed at Astana Cemetery in Turpan prefecturein Northwest China's Xinjiang Uygur autonomous regionThey have a history of morethan 1,700 years
Culture Insider: What did people eat in ancient China?
Kabobs discovered at Han tombs in Northwest China's Ningxia Hui autonomous region
Culture Insider: What did people eat in ancient China?
A piece of a wall painting from the Frescoes of Liao tomb shows a kitchen in ancient times

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